De helende kracht van de Innerlijke glimlach

Ontspannen en versterken van het centrale zenuwstelsel

De innerlijke glimlach is een basisprincipe dat in al mijn lessen terugkomt. Alle oefeningen doen we vanuit de Innerlijke glimlach. Maar in deze workshop maak je op een dieper niveau kennis met deze techniek. We gaan met name aandacht geven aan de hersenen en het zenuwstelsel, wat uiteraard effect heeft op onze geest en op ons hele lichaam. De glimlach in de ‘achterste lijn’, versterkt de vloeistofstroom in de ruggengraat en kalmeert het zenuwstelsel. Linker- en rechter hersenhelft zullen meer in balans komen. En ook kun je rugklachten voorkomen of verlichten door in de wervelkolom te glimlachen.

Lichaam als bron van inzicht en geluk

Voor mij is het lichaam je leraar en de bron van inzicht en geluk. Natuurlijk ervaren we dat niet altijd zo en vaak oordelen we, im- of expliciet, over ons lichaam. Maar hoe aardiger we zijn voor ons lichaam, hoe aardiger dat lichaam ook voor ons is. De kunst is om echt te luisteren naar je lichaam, je te verbinden met je lichaam en ook werkelijk thuis te komen in je lichaam. Qi Gong en meditatie zijn geweldige middelen om dat te leren, om dat te ervaren. Elke keer je aandacht naar binnen brengen en vanuit die zachte aandacht bewegen, ademen, energie sturen naar die delen van je lichaam die het nodig hebben. En, blij zijn met je lichaam, ook als het niet altijd functioneert zoals jij dat zou willen, hoe moeilijk dat soms ook is!

Je lichaam voeden met een glimlach

Volgens de oude taoïstische meesters scheiden je organen bij een innerlijke glimlach een honingachtige stof af die je hele lichaam voedt. Als je in je organen of in andere delen van je lichaam glimlacht, dan krijgt dat gebied meer ruimte en zal dat gebied zachter en vochtiger worden, waardoor het beter gaat functioneren. Geweldig toch dat we in feite op zo’n eenvoudige manier positieve invloed uit kunnen oefenen op ons lichaam. Natuurlijk zijn niet al je klachten op  te lossen door er ‘in te glimlachen’, maar mijn ervaring is dat het wel altijd verlichting geeft, zowel op fysiek als op psychisch/emotioneel niveau. En dat gun ik echt iedereen!

Dus........... wil je ervaren wat de Innerlijke glimlach voor jou kan betekenen, of zoek je verdieping van je eigen Qi Gong en/of meditatie beoefening, dan ben je van harte welkom!

Kennismaking en verdieping

Deze workshop kan zowel een kennismaking met, als een verdieping van de Innerlijke glimlach zijn. Iedereen doet en ervaart de oefeningen op zijn/haar eigen manier en niveau. Het is wel belangrijk om enige ervaring met meditatie, mindfulness of meditatieve beweegvormen te hebben. Of in ieder geval van jezelf te weten dat je in staat bent om rustig je aandacht naar binnen te richten.

Als je twijfels hebt of deze workshop voor jou geschikt is, dan kun je me altijd bellen of mailen voor nader overleg:
o6 – 44 804 102
info@innerlijkeglimlach.nl

Praktische informatie

Binnenkort nieuwe datum

Adres: Hendrik Casimirstraat 151, 3136 BD Vlaardingen
Routebeschrijving

 

Ik meld me aan

Betaling en annuleringsvoorwaarden

 

 

De helende kracht van de Innerlijke glimlach