I n n e r l ij k e  g l i m l a c h

wp49d997f8.png

Vitaliteit door zachte kracht!

   wp0fdea025_0f.jpg wp244352da_0f.jpg wpdfc460d7_0f.jpg wpeb003b14_0f.jpg wp13306af0_0f.jpg wp0fdea025_0f.jpg

 

 

wp9ce17a69.png
wpbfc9cd3c.png

Een heerlijke Qi Gong vakantieweek bij Savita in Niedersfeld (Sauerland) van zondagavond  19  t/m  zaterdagochtend 25 juli 2020

 

Er even  helemaal uit zijn, in een heel andere en prachtige omgeving op een goed te overbruggen afstand van Nederland. Een vakantie om helemaal te ontspannen en weer nieuwe energie op te doen.

 

Inmiddels is Savita mijn vaste basis voor het organiseren van retraites en dat tot grote vreugde van de deelnemers en van mezelf! Deze zomer dus weer een week van meditatief bewegen, ontspannen, genieten, dansen en (mantra) zingen, maar ook van verdieping en verstilling. Juist die uitersten zorgen voor de innerlijke balans en inspiratie.

Een impressie van de vorige zomerweek........

 

Open je hart!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wp9b8a2286.png

Het is fijn als je met alle activiteiten meedoet, maar als je een keer te moe bent, of tijd voor jezelf nodig hebt, dan is dat geen probleem.


Praktische informatie

Cursus kosten: € 285,--
Vroegboekkorting: 10% bij aanmelding  en betaling vóór
15 mei 2020

 

Verblijf in Centrum Savita
In der Burbecke 15
59955 Winterberg-Niedersfeld

http://www.savita.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Verblijfskosten: € 270,-- (€ 45,-- per nacht) voor een 1-(of 2-) persoonskamer met douche en toilet, heerlijke vegetarische maaltijden en thee/koffie. Je kunt extra overnachtingen vooraf of na de cursus bijboeken.

 

Kijk voor meer informatie over Savita op: http://www.savita.nl

 

Savita is een non-profit organisatie en werkt met vrijwilligers. Het is de bedoeling dat je af en toe meehelpt met de afwas en dat je bij vertrek je eigen kamer stofzuigt en douche en toilet schoon maakt.

 

Vervoer
Er is een goede busverbinding (opstappen onder andere in Amsterdam, Utrecht, Arnhem), kijk op:
https://www.flixbus.nl
Je komt aan in Winterberg en je kunt eventueel (gratis) door Savita worden gehaald en gebracht.

 

Ik kan je ook in contact brengen met andere deelnemers als je wilt meerijden of meerijders zoekt. Daarnaast is er via de site van Savita ook een ‘meerijdoptie’, zie: http://www.savita.nl/contact

 

Aanmelden
Je kunt je via de mail aanmelden (
info@innerlijkeglimlach.nl), dan krijg je een inschrijfformulier toegestuurd en nadere informatie. Wil je eerst over-leggen, dan kun je me ook altijd bellen:


www.innerlijkeglimlach.nl
info@innerlijkeglimlach.nl
mobiel: 06-44 804 102
 

Ik ontmoet je graag deze zomer  bij Savita!

 

Ingrid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wp1507287c_0f.jpg

zachtheid en respect naar jezelf kijkt, zonder oordeel. Alle  Qi Gong oefeningen worden vanuit dit principe gedaan. Zo ontstaat er ruimte om te bewegen, te veranderen, te groeien én, te genieten van alles wat er is.

 

wp7b14638d_0f.jpg

De zomer is het seizoen van de uitbundigheid, alles staat in volle bloei. In de zomer is het element Vuur actief en het hart is verbonden aan dit element. We zullen dan ook het vuur in ons zelf ontsteken en wie weet, ook buiten ons op de mooie Vuurplaats op het terrein van Savita.

We gaan dus onder andere werken

wpa6d5539b_0f.jpg

met de energie van het element Vuur, onze hart energie. Zowel met de meer naar buiten gerichte energie,  de uitbundigheid en vreugde. Als ook met de meer naar binnen gerichte energie, het contact met je innerlijk hartvuur, je zielenwens. Op de vloeiende bewegingen van de Qi Gong ga je je hart openen, voor jezelf, voor de natuur om je heen, voor alles wat er op dat moment ís. En waar kun je je hart beter openen dan in de vrije natuur?

 

Qi Gong

Qi Gong is er op gericht om lichaam en geest in balans te brengen en om je levenskracht, je qi (ook wel gespeld als chi) te laten stromen zodat je je vitaler en gezonder gaat voelen. Hierbij is voor mij de Innerlijke glimlach essentieel. Dat is een basisprincipe uit de Taoïstische filosofie, van waaruit je  met

Helende Klanken
Daarnaast zullen we ’s avonds regelmatig de Helende Klanken beoefenen. Een meditatieve oefening waarbij je de organen en de bijbehorende emoties in balans brengt door middel van eenvoudige bewegingen en de klanken die bij het betreffende orgaan horen. Het zijn subvocale klanken, dus niet zingen, maar bijvoorbeeld de hartklank: haaah, of de nierklank: tsjoe, waarmee we het bindweefsel rondom onze organen los kunnen trillen en zo kunnen ontgiften en in evenwicht kunnen brengen.

Dit is overigens ook een heerlijk en natuurlijk ‘slaapmiddel’.

 

Ik laat me in het programma leiden door wat de groep op dat moment nodig heeft, maar je zult zeker kennis maken met de Innerlijke glimlach meditatie, de Kleine Hemelse Kringloop en een aantal mooie rustgevende Qi Gong vormen waar je ook thuis mee aan de slag kunt.

 

Je kunt op mijn YouTube kanaal een aantal van deze vormen bekijken

 

Programma en vrije tijd
Elke ochtend en avond staat Qi Gong/meditatie op het programma. De middagen zijn in principe vrij, maar ik zal zeker één of meerdere  wandelingen in de omgeving organiseren.

wpb5243851_0f.jpg

Er is in ieder geval ook genoeg ruimte voor vrije tijd. Het is ook altijd heerlijk om een keer in je eentje er op uit te trekken, naar Winterberg, het meer, het bos in, of gewoon lekker een boekje lezen in de tuin. En natuurlijk staat ook een kampvuur weer op het programma. Dus als je een muziekinstrument mee kunt nemen................graag!