Home

 

Mijn inspiratie

 

Qi Gong & Tai Chi Tao

  Voor wie

  Resultaten

  Lessen

  Foto's

 

Workshops

 

Cranio-Sacraal therapie

 Cranio-Sacraal

 systeem

 De behandeling

 

Over mijzelf

 

Contact & adressen  

 

Links

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I

N

N

E

R

L

IJ

K

E

 

G

L

I

M

L

A

C

H

 

Mijn inspiratie

 

De innerlijke glimlach, uit de tao´stische Qi Gong oefeningen heeft mij enorm ge´nspireerd. Het is een uiterst simpel, maar zeer doeltreffend principe, namelijk dat je met zachtheid en respect naar jezelf kijkt. Geen strenge blik (als je het weer eens niet goed doet - in je eigen ogen), maar een uitnodigende blik naar je lichaam en je geest. Zo kun je ruimte maken om te bewegen, te veranderen, te groeien. Die innerlijke glimlach staat centraal in mijn lessen, maar ook in de Cranio-Sacraal behandelingen die ik geef. Ik herinner mijn cursisten er steeds weer aan dat er veel meer mogelijk is wanneer je met de innerlijke glimlach werkt. En dat geldt niet alleen voor de lessen, maar ook voor het dagelijkse leven!

 

De innerlijke glimlach - een hulpmiddel

In mijn lessen gebruik ik vaak de volgende visualisatie om de innerlijke glimlach te activeren:

 

Je zit ontspannen op een stoel, schouders en rug ontspannen (niet ingezakt, maar ook geen stramme, rechte rug), je handen losjes in je schoot of op je knieŰn. Je ademt ontspannen naar je buik toe en je maakt vanuit je voeten contact met de aarde. Laat uit het midden van je voetzolen een wortelstelsel diep de aarde in groeien, maak contact met heel de aarde onder je. Dan ga je met je aandacht naar je kruin. Plaats je hoofd hoog in de wolken en open je kruin voor de hemelenergie. Reik uit naar boven, naar de sterren en planeten. Voel de verbinding met hemel en aarde.

Ontspan je gezicht, laat je ogen zacht worden en wat dieper in je oogkassen wegzinken, alsof ze op een bedje van mos liggen. Laat dan een beeld opkomen - denk bijv. aan 2 spelende poesjes of een lief klein kind - een beeld waarvan jij moet glimlachen. Trek je mondhoekjes een klein beetje op, richting je oren en laat die glimlach je hele gezicht ontspannen. 

 

Glimlach naar je  hart en open je hart als een bloem. Vervolgens kun je die glimlach naar een specifieke plek in je lichaam sturen. Of laat de glimlach door je hele lichaam stromen.

Glimlach als laatste naar je centrum, naar je buik. Leg je handen op je buik en neem die glimlach mee naar het hier en nu.

 

 

 

Dit geeft een enorme zachtheid en openheid waar vanuit je kunt gaan oefenen of werken of gewoon je boodschappen kunt gaan doen.

Succes!