Home

 

Mijn inspiratie

 

Qi Gong & Tai Chi Tao

  Voor wie

     Resultaten

  Lessen

  Foto's

 

Workshops

 

Cranio-Sacraal therapie

 Cranio-Sacraal

 systeem

 De behandeling

 

Over mijzelf

 

Contact & adressen

 

Reacties van cursisten en cliënten

 

Links

 

 

 

 

    

 

 

 

I

N

N

E

R

L

IJ

K

E

 

G

L

I

M

L

A

C

H

 

     

Qi Gong Meditatie groep

voor mensen met chronische klachten

 

Voor veel mensen met serieuze gezondheidsklachten, zoals Multiple Sclerose, Fibromyalgie en evenwichtsproblemen is een gewone Qi Gong les, ondanks het zachte karakter daarvan, toch nog te zwaar. Terwijl juist deze mensen zo gebaat zijn bij de helende meditaties en de ontspannende oefeningen van Qi Gong.

 

Met ingang van september 2012 start ik dan ook met een speciale Qi Gong Meditatie groep waarin er alle ruimte is voor rustmomenten en waarin ik je leer om weer te vertrouwen op je lichaam. Niet je ziekte, maar je mogelijkheden staan centraal in de lessen en na verloop van tijd zul je merken dat je een andere, betere, relatie met je lichaam krijgt.

 

Juist bij chronische pijn, vermoeidheid of andere aanhoudende klachten, is het moeilijk, maar des te belangrijker om niet de strijd aan te gaan met je lichaam! Je leert in de lessen dan ook om te werken vanuit de ‘innerlijke glimlach’, een uiterst simpel, maar zeer doeltreffend principe, namelijk dat je met zachtheid en respect naar jezelf kijkt. Vanuit die houding ga je je lichaam uitnodigen om te bewegen, om ‘zacht’ te worden en om zich ‘te openen’. In de lessen werken we zowel met energetische meditaties als met de korte, vloeiende vormen uit de Qi Gong en Tai Chi Tao. De meeste oefeningen kunnen zowel zittend (op een stoel) als staand uitgevoerd worden.

 

Er is steeds meer onderzoek gaande naar de positieve effecten van Qi Gong op gezondheid: ‘Belangrijke verbeteringen t.a.v. evenwicht, lopen, stijfheid in gewrichten en algeheel welbevinden’. Dit is slechts een greep uit de lange lijst van verbeteringen die Qi Gong deelnemers hebben ervaren. Nigel Mills, klinisch psycholoog, cranio-sacraaltherapeut en Qi Gong leraar beschrijft de vele positieve effecten van Qi Gong in zijn, onlangs in het Nederlands vertaalde, boek: ‘Qi Gong voor Multiple Sclerose (http://www.gezondheidskrant.nl/46603/verzacht-de-symptomen-van-ms-met-qigong). Die effecten beperken zich uiteraard niet tot MS. Zoals gezegd, er is al veel, kleinschalig, onderzoek gedaan naar de invloed  van Qi Gong, o.a. op Fibromyalgie, op evenwichtsproblemen (valpreventie voor ouderen) en in het algemeen op stress (een belangrijke factor bij veel ziektepatronen).

 

Dus als je zelf meer invloed wilt hebben op je gezondheid en welbevinden, geef je dan op voor een kennismakingsles ( 7,50).

 

 

De wekelijkse lessen zijn elke vrijdag van 11.00 - 12.15 uur

Adres: Kerklaan 7, 3121 KC Schiedam.

Kosten: € 45,-- per maand    

 

 

 

       'Vitaliteit door zachte kracht'