Home

 

Mijn inspiratie

 

Qi Gong & Tai Chi Tao

  Voor wie

  Resultaten

  Lessen

  Foto's

 

Workshops

 

Cranio-Sacraal therapie

 Cranio-Sacraal

 systeem

 De behandeling

 

Over mijzelf

 

Contact & adressen

 

Links

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

I

N

N

E

R

L

IJ

K

E

 

G

L

I

M

L

A

C

H

 

Wat is Cranio-Sacraaltherapie?

Een Cranio-Sacraalbehandeling is eigenlijk een innerlijke reis, waarbij je "onderweg" volledig tot rust komt en ontspant. In die diepe ontspanning wordt het zelfgenezende vermogen van het lichaam bevorderd, waardoor allerlei klachten kunnen verminderen of zelfs oplossen.

In de behandeling wordt op verschillende plekken van het lichaam, door middel van de handen, contact gemaakt met het ritme van het bindweefsel en het Cranio-Sacrale ritme. Langdurige spanning, trauma’s, maar ook fysieke klachten kunnen het cranio-sacrale ritme beperken/belemmeren.  Door mee te gaan in dit subtiele ritme en het lichaam aan te moedigen om het Cranio-Sacrale vocht meer ruimte te geven, ontstaat er een diepe ontspanning (net als in de slaap) en ruimte voor herstel. Het lichaam creëert in dit proces zelf evenwicht. Als behandelaar reik ik in feite alleen ontspanning aan, ik forceer of dwing niets. Ik maak hierbij ook gebruik van Somato Emotional Release technieken om emotionele patronen los te kunnen laten/te veranderen. Ook hier ga ik met zachte aandacht en een innerlijke glimlach te werk.

De essentie van de behandeling ligt in het “voelen” en het leren luisteren naar het lichaam, naar de wijsheid van het lichaam. Ons lichaam kan en weet immers meer dan wij in het dagelijks leven vaak erkennen. Je kunt de behandeling gebruiken als rustpunt voor jezelf, om je systeem weer eens helemaal op te laden, maar ook om lichamelijke/psychische klachten of levensvraagstukken aan te pakken. Zo kan Cranio-Sacraaltherapie o.a. ingezet worden bij:

·        stressklachten of onrustgevoelens
·       
chronische vermoeidheid
·        nek- en schouderklachten
·       
rugklachten
·        gewrichtsklachten
·       
whiplash
·        slaapproblemen
·        versterking van het immuunsysteem
·        emotionele of spirituele vragen
 

Cranio-sacraaltherapie voor baby’s en kinderen

Als een baby of (klein) kind niet helemaal goed in zijn/haar vel zit, kan cranio-sacraal-therapie een uitkomst bieden. Klik hier voor meer informatie.

(Aanstaande) moeders

Ook voor (aanstaande) moeders kan Cranio-sacraaltherapie heel goed werken om tijdens de zwangerschap, maar ook daarna, goed bij jezelf te blijven en te ontspannen. Jezelf en je kindje alle innerlijke rust te geven die jullie nodig hebben. Maar ook om oude ‘trauma’s’ op te ruimen en echt ruimte te maken voor het nieuwe leven in je. Ook kan het een goede voorbereiding zijn op de bevalling en ervoor zorgen dat je kindje zich echt welkom voelt.

Kortom, een cadeau voor jezelf en de baby!

 

Veel zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Vaak is hieraan een maximumbedrag verbonden, kijk voor uw situatie bij de polisvoorwaarden van uw verzekeraar.

 

Lid NCSV: RNCSV-255-0147

Lid Ring: 11.1.255.14482

AGB-code zorgverlener: 90-044343
AGB-code praktijk: 90-53055

 

                         Stichting RING geregistreerd