Home

 

Mijn inspiratie

 

Qi Gong & Tai Chi Tao

  Voor wie

  Resultaten

  Lessen

  Foto's

 

Workshops

 

Cranio-Sacraal therapie

 Cranio-Sacraal

 systeem

 De behandeling

 

Over mijzelf

 

Contact & adressen

 

Reacties van cursisten en cliënten

 

Links

 

  

  

  

 

 

I

N

N

E

R

L

IJ

K

E

 

G

L

I

M

L

A

C

H

 

Cranio-sacraaltherapie voor baby’s en kinderen

Een bevalling loopt niet altijd helemaal naar wens. Het kindje kan te vroeg of te laat geboren worden. Soms moeten er ingrepen plaatsvinden (keizersnee, tang/vacuümverlossing) of soms treden er na de bevalling problemen op. Cranio-sacraaltherapie kan helpen om grote of kleine (geboorte)trauma’s op te lossen. Door wezenlijk contact te maken met het kindje, door middel van het contact met het cranio-sacrale ritme, krijgt het kind of de baby een groter gevoel van veiligheid en geborgenheid. Vanuit die zachte bewegingen van het cranio-sacrale vocht komt het totale lichaam in een ontspanning en kunnen ook botjes die misschien een fractie van een millimeter scheef zitten, op z’n plaats komen. Het lichaam zoekt hierin zelf weer een balans en herstelt zichzelf. Kortom mooi werk! Immers, hoe eerder je ervoor zorgt dat een kind goed in zijn/haar vel zit, hoe minder problemen het later krijgt.

Deze therapie kan bij allerlei klachten ingezet worden, bijvoorbeeld:

• Onrustige/angstige kinderen
• Hyperactiviteit (ADHD)
• Huilbaby’s
• Coördinatieproblemen
• Motorische achterstand
• Astmatische aandoeningen
 

Het is wel belangrijk om je te realiseren dat je een behandeling bij een baby of klein kind niet af kunt dwingen. Soms is er dus veel geduld en vertrouwen nodig, voordat ik überhaupt echt kan gaan behandelen. Bij wat grotere kinderen is het belangrijk dat het kind zelf gemotiveerd is, maar dat komt in het intakegesprek wel aan de orde en vaak ervaart hij/zij al snel de rust en de ontspanning. Kinderen voelen meestal heel snel aan of iets goed voor ze is en dan staan ze juist erg open voor de behandelingen.

(Aanstaande) moeders

Voor (aanstaande) moeders kan Cranio-sacraaltherapie heel goed werken om tijdens de zwangerschap, maar ook daarna, goed bij jezelf te blijven en te ontspannen. Jezelf en je kindje alle innerlijke rust te geven die jullie nodig hebben. Maar ook om oude ‘trauma’s’ op te ruimen en echt ruimte te maken voor het nieuwe leven in je. Ook kan het een goede voorbereiding zijn op de bevalling en ervoor zorgen dat je kindje zich echt welkom voelt.

Kortom, een cadeau voor jezelf en de baby!

Veel zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Vaak is hieraan een maximumbedrag verbonden, kijk voor uw situatie bij de polisvoorwaarden van uw verzekeraar.

Tarief voor baby’s en kinderen tot 15 jaar:
1e sessie (intake en korte behandeling): € 25,--
Vervolgbehandelingen: € 40,--

De behandeling van baby’s en kinderen is veel korter en uiteraard afhankelijk van het kind. In totaal reserveer ik ongeveer een uur voor de behandeling inclusief het gesprek.

Afspraken die binnen 24 uur worden afgezegd, worden volledig in rekening gebracht.